Kaupallinen yhteistyö Kustantamo S&S kanssa. Tämä julkaisu sisältää mainoslinkkejä.

Lukupiiri Piste on virtuaalinen lukupiiri Instagramissa. Joulukuussa 2020 luimme yhdessä Sanna Leinon Stressitohtori-kirjaa (2020, Kustantamo S&S).

Sanna Leino on kasvatustieteen maisteri, joka on oman kokemuksen kautta syventynyt tutkimaan stressiä, sen syitä ja seurauksia Stressitohtori-blogissaan. Stressitohtori-kirjaan Leino on suodattanut helposti omaksuttavaan ja käytännönläheiseen muotoon uusimman tieteellisen tutkimustiedon, stressikirjallisuuden hyödyllisimmän annin sekä henkilökohtaiseen kokemukseensa pohjaavan tiedon.

Stressitohtori-kirja valittiin joulukuun lukupiirikirjaksi, koska kirja tarjoaa konkreettisia työkaluja stressinhallintaan, mutta se auttaa myös ymmärtämään laajasti erilaisia stressin aiheuttajia. Stressistä puhutaan jatkuvasti niin valtamedian artikkeleissa kuin työpaikan kahvihuoneissa. Kuinka paljon kuitenkaan ymmärrämme stressiä? Kirja on oivallinen työkalu lisäämään itsetuntemusta ja hyvinvointia.

”Stressi kuuluu elämään, ja usein se on jopa hyödyllinen ilmiö. Pitkittyneellä stressillä on kuitenkin vaikutuksia niin kehon kuin mielen terveyteen. Se edistää useiden eri sairauksien puhkeamista ja pahentaa jo olemassa olevia. Stressitohtorin keskeinen sanoma on, että jokainen meistä kokee stressiä eri asioista ja eri tavoin. Omaa stressikokemusta ei pidä verrata muihin, ja avain stressin säätelyyn onkin itsetuntemus. Informatiivisen käsikirjan harjoitteiden avulla kartoitat oman elämäsi stressitekijöitä ja omia stressaamistaipumuksiasi. Kirja ohjaa myös kädestä pitäen uusiin ratkaisuihin ja tapoihin, joilla vähentää haitallista stressiä. Miten lapsuus ja temperamentti vaikuttavat siihen mikä aiheuttaa stressiä juuri sinulle? Mitä stressi on ja miten tunnistat stressin? Miten säätelet stressiä ja rauhoitat kehoa ja mieltä? Miten vähennät stressitekijöitä omassa arjessa?” – lähde: Kustantamo S&S.


Lukupiiri Pisteen host Helena Kastikainen haastatteli joulukuussa Stressitohtori-kirjan kirjailija Sanna Leinoa. Kirjailijahaastattelussa keskusteltiin mm. temperamenttiprofiilien ymmärtämisestä, tiedostamattomista stressin aiheuttajista ja Leinon omista työkaluista stressinhallintaan. Löydät haastattelun parhaita paloja lukupiirin IGTV:stä ja koko haastattelun podcastina Spotifysta.

Kuuntele Sanna Leinon kirjailijahaastattelu Spotifysta:

Tilaa Sanna Leinon Stressitohtori-kirja Adlibriksestä tai kuuntele äänikirjana Bookbetissä. Bookbeatin uusille käyttäjille 2 viikon maksuton* kokeilu tästä linkistä.

*Saat rekisteröityessäsi valita minkä tilauspaketin haluat kokeilujaksosi jälkeen. Kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. Voit milloin tahansa lopettaa tilauksesi, BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa. 

Sanna-Leino-Stressitohtori-Lukupiiri-Piste-Kustantamo-SS-Sets
Joulukuussa 2020 Lukupiiri Piste luki kuukauden kirjana Sanna Leinon Stressitohtorin.
Helena-Kastikainen-Lukupiiri-Piste-Kirjakerho-Pikkupomosta-johtajaksi-Stressitohtori
Kiitoksia kaikille joulukuun lukupiiriin osallistuneille!

Tilaa lukupiirin maksuton jäsenkirje täältä, niin saat tiedon seuraavasta lukupiirikirjasta ensimmäisten joukossa.

Tutustu myös muihin kirjailijahaastatteluihin: