Tietosuoja ja rekisteriseloste

Tiivistelmä

Käsittelemme henkilötietojasi noudattaen tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tiedonhallinta- ja käsittelytapaa. Rekisterissä olevat tiedot voidaan jakaa: käyttäjän itse antamiin, verkkopalveluiden käytössä kerättyihin ja analytiikan avulla johdettuihin tietoihin. Käytämme kerättyjä tietoja palveluiden toimittamiseen, asiakaspalveluun sekä palveluiden markkinoimiseen. Sinulla on oikeus tietosuoja-asetuksen nojalla saada jäljennös sinua koskevista henkilötiedoista sekä pyytää tietojesi poistoa rekisteristämme tietyin poikkeuksin.

Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Lukupiiripiste.fi-sivusto, Lukupiiri Piste

2. Rekisteriasioiden yhteyshenkilö

Nimi: Helena Kastikainen
sähköposti: moikka@lukupiiripiste.fi

3. Rekisterin nimi

Lukupiiri Pisteen -palveluista kiinnostuneet henkilöt, asiakkaat, lukupiirin jäsenet ja uutiskirjeen tilaajat

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietoja käsitellään voimassaolevien lakien mukaisesti asiakassuhteiden synnyttämiseen, hoitamiseen, hallintaan ja kehittämiseen sekä palveluiden markkinointiin, myymiseen ja tilausten toimittamiseen.

Sinun ei ole pakko antaa meille henkilötietojasi, mutta mikäli päätät näin, emme mahdollisesti pysty tarjoamaan tai toimittamaan palvelujamme sinulle.

Asiakkaalla on oikeus kieltää markkinointi joko eroamalla sähköposteilla olevista linkeistä tai ilmoittamalla asiakaspalveluun moikka@lukupiiripiste.fi.

Rekisteri pitää sisällään:
– Lukupiiri Piste (lukupiiripiste.fi) -verkkokaupan asiakkaat
– Lukupiiri Piste (lukupiiripiste.fi) -uutiskirjeen tilaajat
– Lukupiiri Piste (lukupiiripiste.fi) -asiakkaat, yhteydenotot ja hakemukset

5. Rekisterin tietosisältö

Asiakasrekisteri sisältää osittain tai kokonaan seuraavia tietoja:
– Asiakkaan etu- ja sukunimi
– Yritysasiakkaan yrityksen nimi
– Sähköpostiosoite tai -osoitteet
– Postiosoite
– Puhelinnumero(t)
– Tiedot käsitellyistä tilauksista
– Tilausten seurantatiedot
– Asiakasnumero
– Osallistumistiedot valmennuksiin/tapahtumiin; osallistumisen peruuntuminen, toisen osallistujan ilmoittaminen tilalle, osallistujatodistukset tms.
– Yhteydenotot ja hakemukset; lomakkeen tai yhteydenoton ohessa täytetyt tiedot

6. Säännön mukaiset tietolähteet

Lukupiiri Pisteen rekisteriin pääsee tilaamalla maksutonta informaatiota (esimerkiksi ladattavan työkirjan, webinaarin, valmennuksen tai videoiden muodossa), liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi tai ostamalla tuotteen tai palvelun. Asiakas luovuttaa yhteystietonsa ja suostuu samalla vastaanottamaan lukupiiripiste.fi-sivuston suoramarkkinointia, kunnes hän päättää lopettaa suoramarkkinointiviestien tilaamisen.

Tietolähteitä ovat asiakkaan itse syöttämät tiedot palveluihin rekisteröityessä tai asiakkaan kirjallisesti, puhelimitse tai sähköpostilla antamat tiedot asiakkaan pyytäessä lisää tietoa tai ostaessa palvelua tai tuotetta.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Lukupiiripiste.fi-sivusto voi luovuttaa asiakastietoja voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa.

Asiakkaan ostaessa jonkin tuotteen sivustolta, yhteistyökumppanin tuotteen tai liittyessä uutiskirjeen tilaajaksi, on rekisterinpitäjällä oikeus ilmoitta tuotteen tai palvelun toimittamiseen tarvittavat tiedot yhteistyökumppanille. Asiakas saa halutessaan yhteystiedot kyseisestä yrityksestä ja heidän rekisteriselosteestaan.

Lukupiiripiste.fi -sivusto käyttää uutiskirjeissään MailChimp -palvelua, jonka myötä tietoja saatetaan säilyttää EU:n ulkopuolella. MailChimp noudattaa EU-U.S. Provacy Shield Framwork -säädöksiä (privacyshield.gov/list). Palvelun tietosuojasta tarkemmin: mailchimp.com/legal. Henkilötiedot ovat suojattuna henkilötietolain edellyttämällä tavalla.

8. Rekisteröidyn oikeudet

Tarkastus- ja oikaisuoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa ja pyytää muutoksia häntä koskeviin rekisteriin tallennettuihin tietoihin. Tarkastusoikeutta koskevat yhteydenotot tulee tehdä lukupiiripiste.fi -sivuston asiakaspalveluun sähköpostilla moikka@lukupiiripiste.fi.

Kielto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten. Kielto- ja oikaisuasioissa rekisteröidyn tulee ilmoittaa pyyntö osoitteeseen moikka@lukupiiripiste.fi. Asiakas voi myös erota markkinointilistoilta markkinointiviestissä olevista linkeistä.

Sinun ei ole pakko antaa meille henkilötietojasi, mutta mikäli päätät näin, emme mahdollisesti pysty tarjoamaan palveluamme sinulle.

Tietojen poisto

Rekisteröidyllä on oikeus pyytään omien tietojensa poisto lukupiiripiste.fi -sivuston asiakasjärjestelmistä. Tietojen poistaminen edellyttää kirjallisen pyynnön asiakaspalveluun moikka@lukupiiripiste.fi. Tiedot on poistettu, kun asiakas saa vahvistuksen sähköpostiinsa.

9. Rekisterin suojauksen periaate

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Vain määrätyt henkilöt pääsevät käsiksi tietoihin. Tietoihin pääsy edellyttää salasanan ja käyttäjätunnuksen käyttämistä.

Rekisterinpitäjän tietojärjestelmä ja tiedostot on suojattu yritystoiminnassa normaalisti käytössä olevilla teknisillä suojausmenetelmillä.

Uutiskirjeen tilaajien sähköpostiosoitteiden rekisteri on tallennettu MailChimp -palveluun. Pääsy tietokantaan on rajoitettu käyttäjätunnuksilla ja salasanalla. Käyttöoikeus myönnetään vain salassapitovelvollisille ja henkilöille, joiden asemaan ja tehtäviin käyttöoikeus liittyy. Lue lisää: Mailchimp Privacy

10. Evästeet

Käytämme sivustollamme evästeitä. Näin pystymme palvelemaan sinua paremmin. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka siirretään verkkosivustolta kiintolevyllesi tai selaimeesi, joka puolestaan voi tallentaa evästeen kiintolevyllesi. Evästeet kertovat sivustolla vierailun ajankohdan ja keston, sekä millä sivuilla kävit ja miltä sivustolta tulit sivustollemme. Voit poistaa evästeet omalta selaimeltasi selaimen asetuksista.

Sivustolle on asennettu Facebook-pikseli. Facebook-pikseliin sovelletaan Facebookin ehtoja ja käytäntöjä. Lue lisää: Facebook-pikseli.

Lisäksi sivustolla on käytössä Google Analytics, jonka avulla yritys voi analysoida käyttäjien toimintaa. Googlen sijoittamiin evästeisiin sovelletaan Googlen ehtoja ja käytäntöjä. Lue lisää: Google Analytics.